Glem truslen fra nethandel og fokuser i stedet på at have fantastisk personale

Alle går og taler om hvordan e-commerce vil komme til at dræbe detail handlen. Julen 2017 viste rekordhøje salgstal hos netbutikkerne og er steget siden. Detail virksomhederne har fokus på denne trussel som aldrig før, og frygter for hvor det næste Amazon lager vil skyde op og hvordan det vil påvirke deres forretning.

Det har stået på i noget tid nu. Det er i dag meget almindeligt at se slogans som ”Shop lokalt”, ”online handlen slår de lokale butikker ihjel” osv. Det fremstår ynkende og passer ikke ind i en professionel forretning, at lægge sig ned på sine knæ tigge om kundernes penge. Jeg tror personligt ikke på, at en detail forretning kan overleve ved at tigge kunderne om at handle hos dem for at støtte de lokale forretninger.

Fokus på de rette oplevelser

Det enhver detail virksomhed bør fokusere på lige nu er at give deres kunder en god oplevelse, der overstiger deres forventninger, når de besøger butikken. Personale, der sidder og kigger ned i deres telefon, drikker kaffe eller står og taler privat med kollegaen – altså har fokus på alt andet end kunden, gavner ikke denne oplevelse.

Meget af det personale, som derimod faktisk fokuserer på kunderne, virker til, at har efterladt gebisset på natbordet; de glemmer at smile til kunden. Oveni det, eller netop af den grund, virker de ikke til at have nogen oprigtig interesse i kunden behov – de formår ikke at stille åbne spørgsmål eller vejlede kunderne, så kunderne kan gå derfra med et tilfreds smil på læben.

Så stop med at bekymre dig om faren ved nethandlen, for der er så mange redskaber til rådighed i den fysiske butik til at give kunden en ekstraordinær oplevelse og gøre dem loyale i din butik. Opgaven er blot at sikre at den oplevelse, som dit personale giver i butikken, overgår kundens forventninger.

Teknologi kan give en hjælpende hånd

Den gode nyhed er, at det aldrig har været lettere at rekruttere det bedste personale eller forbedre deres kompetencer. Teknologien har gjort det let at måle, træne og motivere dit personale. Det kræver ikke rekrutteringskonsulenter, månedlig off-site personaletræningssessions, ugentlige motivationsmøder osv. En stor del af personale profilering, træning og motivation kan klares online, og det hele kan tilpasses den enkelte medarbejder. Dette gør detail handlen i stand til at implementere databaserede forbedringer i hjertet af virksomheden; nemlig personalet. Forbedringerne bliver kun stærkere som kunstig intelligens og machine learning får mere tid til at bearbejde salgsperformance data kombineret med personprofiler, træning og motivation.

Ikke kun nethandlen er en trussel

For at samle op, kommer truslen mod den traditionelle detail handel ikke kun fra netbutikkerne, men også fra attraktive detailvirksomheder, som udnytter teknologi til at forbedre fremragende service og salg.

– Danny Fabricius Fogel, Great front-line staff is right here, Front-line staff ambassadør

Skriv til danny@frontliners.ai for at høre mere og lave en aftale om at se hvad Frontliners kan gøre for dig.

2018-12-14T14:26:56+00:00

Leave A Comment