Stop med at spilde penge på effektive reklamer

Det er dejligt at se detailhandlernes indsats for at få besøgende ind i butikkerne. Der bruges massere budget kroner på kreative og inspirerende reklamekampagner, der driver kunder ind i deres butikker. Problemet er, at det ofte er spild af penge, fordi butikkens besøgende ikke bliver til betalende kunder.

 

Det er altid dejligt at få besøgende til butikken, eller er det?

Nogle vil sige, at det aldrig er spild af penge. De ser på en 10% konverteringsrate, hvilket betyder at 10 ud af 100 besøgende i deres butik køber noget. Logikken fortæller, at for at få tusind betalende kunder de bare sørge for at få 10.000 besøgende. Det er korrekt, men de 9.000 besøgende, der forlod butikken uden at købe noget, vil sandsynligvis ikke vende tilbage, da de forlod butikken skuffet. Når de snakker med venner, kolleger og familie, vil nogle af dem endda nævne, at de har været i butikken, men måtte gå skuffede derfra.

 

Der er kun én ting, der påvirker alle tre salgs mekanismer

De tre salgsmekanismer er:

  1. Få flere besøgende ind i butikken (den ovennævnte).
  2. Øg konverteringsrate fra besøgende til betalende kunder.
  3. Øg det gennemsnitlige beløb kunderne bruger i butikken.

Det eneste der påvirker alle tre ovenstående salgsmekanismer, er butikkens personale:

  • Hvis besøgende får god service og en god oplevelse i butikken, vil de vende tilbage til butikken igen og igen, samtidig med at de deler deres positive oplevelse – og dermed resulterer i flere besøgende til butikken.
  • Når folk får en god service af medarbejdere, vil de følge deres råd og købe mere –  hvilket øger det gennemsnitlige beløb kunderne bruger i butikken.
  • Med proaktivt personale vil ingen forlade forretningen uden at have talt med en medarbejder om hvorfor de kom ind i butikken, og hvad de søger. Dette vil naturligvis øge konverteringsraten fra besøgende til kunder.

Jeg har ikke fundet noget så vigtigt som butikspersonale, når det drejer sig om at øge salget i butikkerne, men hvis du læser dette og ved bedre, så lad mig det vide.

 

Vær klar, når kunderne kommer ind i din butik

Under hensyntagen til ovenstående handler det om at opbygge det perfekte team af medarbejdere for at levere en fremragende service til alle besøgende. Alle medarbejdere skal gennemføre en person profil test for at se, om deres personlighed svarer til jobbet. Når det er bestemt, skal de have et godt introforløb, og derefter opleve regelmæssig online træning (ideelt set korte træningssessioner) og motivation. Se eventuelt mit indlæg med titlen “Sådan træner og motiverer du dine medarbejdere” for at få et par ideer.

 

Konklusion

Erkend at dine medarbejdere, der står overfor kunderne hver dag, har størst indflydelse på din virksomheds succes og prioriterer dem når du træffer beslutninger der skal øge salget. Vi har skabt Frontliners for at hjælpe virksomheder med at sikre, at de har de bedst mulige medarbejdere, som har den nødvendige vide og er topmotiverede hver gang de møder en kunde.

 

– Danny Fabricius Fogel

2018-12-14T14:22:11+00:00

Leave A Comment